Harmónium Ökokert és Kemping

A Harmónium Egyesület célja egy olyan közösségi oktatótér létrehozása Csepelen, ami teret ad az ökológiai gyakorlat, a közösségi szemlélet és a nyitottság terjesztésének, a tudatos életvezetés népszerűsítésének.
A Harmónium Ökokert és Kemping egy komplex ökológiai oktatási központ, mintakert és kerékpáros kemping egyben. A helyszín bázisa lesz a Harmónium Egyesület ifjúsági környezeti nevelési programjának, amely az ökológiai összefüggések megértését segíti játékokkal, képzésekkel, kertészeti praktikák átadásával. Ökonapokkal, klubfoglalkozásokkal pedig a pedagógusokat és a családokat szólítjuk meg. Az oktatási központként, közösségi térként, bemutatókertként működő központ egyben a városi vegyszermentes és önfenntartó kertészetet is népszerűsíti. Kiegészíti mindezt egy kerékpáros kemping, amely forrást biztosít a helyszín fenntartásához és – a nemzetközi EVS önkéntesi programmal karöltve – az interkulturális kapcsolatok szélesítését is szolgálja.
Honlap: harmonium.hu és aprolepes.hu
Facebook: facebook.com/harmoniumegyesulet és facebook.com/aprolepes

Helyigény:
– Egy telek lehetőleg Csepelen, de mindenképpen Dél-Pesten, ahol ma még kevesebb a közösségi kezdeményezés, és hiánycikk a nagyvárosi környezetre adaptálható ökológiai megoldásokat bemutató gyakorlati helyszín.
– Közel az EuroVelo6 nemzetközi kerékpáros úthoz, mivel az oktatási tevékenységet kiegészítő és részben finanszírozó kemping funkcióval a kerékpáros zöldturistákat célozzuk meg.
– Alap közműellátottság – lehetőség a vizesblokkok egyszerű kialakítására
– Gazdasági épület (esetleg üvegház)
– A közösségi funkcióra nyitott – ideális esetben bevonható – szomszédság
– Kert fákkal

Bemutatkozó anyag.