Az Apple nem támogatja az univerzális töltőket

Az Apple reagált az Európai Unió által kiadott tervezetre, mely szerint legyen az összes elérhető okostelefonnak egységes töltője. A cég szerint ez meglehetősen káros lenne a fogyasztókra nézve, hiszen ez a lépés ártana az innovációnak.

A Copengahen Economicsot kérték fel egy tanulmány elkészítésére az univerzális töltő csatlakozóról, ami szerint a költségek elérhetik az 1,5 milliárd eurót. A kiugró költség mellett a környezetet negatívan befolyásoló hatást is említenek, ami az átállás miatt menne végbe. Ez a negatív externália egyébként sem elhanyagolható a jelenlévő klímaválság miatt. A tanulmány szerint már így is mérséklődött a felhasználók számára kötelezendően fenntartandó kábelek száma. A korábbi 30 helyett már csak 2-3 kábelt kell birtokolniuk, melyben az USB-C-nek meghatározó szerepe volt.

Az Apple szerint ez a változás tovább késleltetné a technológia újításokat, mivel a Lightning csatlakozújuk már az USB-C megjelenése előtt is létezett, melyett több millió aktív felhasználójuk használ és a váltás a kényelmetlenség mellett rengeteg elektronikai hulladékot is magával hozna.

Posztolva a következő kategóriába Tech

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>