Rekord nagyságú kártérítést kell kifizetnie az Apple-nek

1,1 milliárd dolláros (340 milliárd forintos) kártérítést ítélt meg a bíróság a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) számára. A négy éve húzódó pereskedés folyamán, melyben a Broadcom és az Apple áll szemben a Caltechel, végre lezárult. Az említett két cég a Wifi chipekkel sértette meg az egyetem szabványait.

Az Applenek 836 milliót (257 milliárd forint), a Broadcom pedig 270 milliót (83 milliárd forint) kell fizetnie. Ez a számok reprezentatívan az egyetem kárát hívatottak szemléltetni. Ha megvették volna a jogokat, akkor az Apple eszközönként 1,4 dollárt, a Broadcom pedig 26 centet fizetett volna az egyetemnek.

Hui Jin, a chipet feltaláló személy elmondása szerint nem gondolta volna, hogy adatátviteli szabványából wifi chipet lehet csinálni, de az esküdtszék ezt figyelmenkívül hagyta, mivel a chipek ettől még sértik az egyetem szabadalmait. Az Apple nem kommentálta az ítéletet, de fellebbez.

Posztolva a következő kategóriába Tech

One thought on “Rekord nagyságú kártérítést kell kifizetnie az Apple-nek

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>