A vírusként terjedő csaló SMS megállítása

Még mindig használjuk az SMS-t üzenetküldésre, fogadásra

Hiába az ingyenes azonnali üzenetküldésekre használt applikációk, az SMS még mindig egy mindenki számára használt üzenetküldési lehetőség, ezért eshetett áldozatául sok ember a legújabb Malware-nek.

Az elmúlt héten csomagküldő üzenetnek álcázott kártevő árasztotta el a magyarok telefonjait. Mielőtt tovább küldte magát a felhasználó ismerőseinek, előtte begyűjtötte a felhasználó érzékeny adatait kijátszva a két faktoros hitelesítésen alapuló biztonság védelmi mechanizmusokat is ezzel több milliós kárt okozva a gyanútlan áldozatnak.

Nemzeti Kibervédelmi Intézet azonosította a A FluBot névre keresztelt kártevőt, amely főként Android operációs rendszerrel működő telefonokat volt képes megfertőzni. A legfőbb problémát most is a felhasználók gondatlansága és tudatlansága okozta. A SMS-ben kapott link egy Fedex csomagküldő szolgáltatásra hasonlító oldalra vitte a felhasználókat, ahogy személyes adatokat kért be állítólagos csomagjuk nyomon követésére, valamint egy alkalmazás telepítését kérte. Az alkalmazás egy kártékony FLuBot Malware-t tartalmaz

SMS-ben terjedő vírus

Az a FluBot lementi a felhasználó összes névjegyzékét és feltölti egy C&C szerverre, ami a vírus további terjedését vezérli. Ezenkívül képest az alkalmazás a készülékre érkező SMS-eket feltölteni saját szerverére, valamint a billentyű leütéseket rögzíteni, ezzel megszerezve a banki és egyéb bejelentkezésekhez használt jelszavakat.

A szakemberek igyekeznek mindenki figyelmét felhívni, hogy kerüljék a kéretlen SMS-eken lévő linkek megnyitását.A kártevő egyéb részleteit megismerheti mindenki a Nemzeti Kibervédelmi Intézet oldalán. További hasznos tartalmakért tekintsd meg folyamatosan bővülő Tech rovatunkat!

Posztolva a következő kategóriába Tech | Tagged

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>