Bemutatták az iPhone 13-at

Szemtember 14-én bemutatták az Apple következő zászlóshajóját iPhone 13 személyében. A cég bemutatta legújabb okos óráját és táblagépeit is, de mint mindig a show-t most az új iPhone-ok vitték el.

iPhone 13 specifikációk

A belépő szintű modell kialakítása és felépítése nem sokban tér el az előd iPhone 12-höz képest. Elérhető a két választható opció a mini 5.3 hüvelykes és a sima 6,1 hüvelykes kivitelben. Mindkettő kijelzője OLED panel, amely fényesebb az előző szériához képest. Az észrevehető újdonság az előlapi szenzor sziget (notch), mely 20%-al kisebb lett.

A Pro modellel ellentétben nem kapta meg 120Hz-es képfrissítéses technológiát, az továbbra is 60Hz maradt. A Pro modellben a Pro Motion technológi 10 és 120Hz között váltogatja a kijelző képfrissítését a felhasználói szokásokhoz igazítva.

A telefont megfordítva szembetűnő változás a két 12 megapixeles kamera (széles és 120 fokos látószöggel bíró ultraszéles) közül az egyik (a széles) arrébb csúszott, a készülék közepe felé. Mindkét lencse megkapta a 13-as széria mobiljaiban a 12 Pro Max nevű készülékben tavaly bemutatott, a korábbiaknál 47 százalékkal nagyobb szenzort és a szenzoros optikai képstabilizálást.

iPhone 13
iphone 13

A processzor is átesett egy kis ráncfelvarráson. Az új modellben a Apple A15 Bionic rendszer chip teljesít szolgálatot, mely energiatakarékosabb és gyorsabb az előző lapkához képest. Ez 5 nanométeres gyártás technológiával készült, mely összesen 6 magos, két nagy teljesítményű és 4 takarékos maggal. Az Apple szerint ez most a piacon kapható legjobb rendszer chip.

Érdemes kiemelni még a felhasználók egyik legérzékenyebb pontját, az akkumlátort, mely a miniben 1,5 órával tud többet, a standard modellben 2,5 órával javult az üzemidő.

Az elérhető legkisebb tárhely már a 128gb-os verzió. A magyar árak ennek ellenére csökkentek, az amerikai ár változatlan maradt. A telefon szepmtember 17-től rendelhető.

További mobil híreinkért látogasd meg mobil rovatunkat!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>