Egy iPadre szánt új macOS-mód szabadalom van kilátásban

Egy olyan szabadalmat fedeztek fel, amelyben az iPad dokkolása egy billentyűzet kiegészítőhöz lehetővé tenné a macOS üzemmódot, amely lebegő ablakokat és egyebeket tartalmaz.

Ahogy közeledünk a WWWDC 2022-hez, a pletykák arról, hogy mit tartalmazhat a iPadOS 16, meglehetősen csendesek, ami két dolgot jelenthet. Vagy egy visszafogott frissítés lesz, vagy egy jelentős újratervezést fogunk látni.

Valószínűleg az előbbi lesz és 2022-ben az iPad sebességére és hibajavításaira fogunk összpontosítani, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy elgondolkodjunk azon, hogy az iPadOS merre tart.

A macOS üzemmódnak, amikor az iPad dokkolva van, sok értelme van, de ez némi zavart is okozhat a felhasználók számára, ami a hardverfelállás helyzetét illeti.

Az iPad az elmúlt néhány évben zűrzavaros időszakot élt meg, mivel az Apple átnevezte szoftverét iPadOS-re, miközben továbbra is ragaszkodott ugyanazokhoz a tervezési elvekhez, amelyeket az iOS 2007-es debütálása óta alkalmaz.

Bár a iPadOS 15 nagy előrelépést hozott a kezdőképernyőn a widgetek elhelyezésének lehetőségével, ez nem volt forradalmi. Részben ezért adtam el az iPad Pro-t, és továbbra is megelégszem egy MacBook Pro 14 hüvelykes-vel, de úgy gondolom, hogy a tabletben folyamatosan ott van a potenciál.

Ezért is közelítem meg ezt a szabadalmat félve. Általában a szabadalmakat azért nyújtják be, hogy megvédjék a feltalálót, és 50-50 százalék az esélye annak, hogy ezeket a funkciókat megvalósítják.

Mégis, egy macOS-re hasonlító üzemmódot látni az iPad opciójaként, csábító gondolat. De ennek amekkora előnye van, ugyanakkora hátránnyal is kecsegtethet:

Ezzel párhuzamosan az iPadek sorozata is zavaros az általuk kínált funkciókat tekintve. 2015-ben az Apple Pencilt csak az iPad Próval lehetett használni – most már a legolcsóbb iPad kivételével minden modellel.

Bár a iPad Pro rendelkezik a ProMotion funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző 120 Hz-es frekvencián fusson, a táblagép körüli hangszórókkal és a Face ID-vel, nem sok minden csábít arra, hogy az iPad ezen legmagasabb szegmenséből váltson a régi készülék helyett.

Talán egy macOS-mód lenne a legjobb iPadre, de a pozitív fogadtatáshoz marketing szempontból találóbb elnevezést kell kitalálniuk, ha megérkezne ez a funkció. Az iPad Studio működhetne, hiszen a nevéből adódóan projekt létrehozására alkalmas eszközről van só, de sokak számára vonzó lehet, ha ezeket bárhová magunkkal vihetnénk, és válthatnánk bizonyos módok között, amit a Mac Studio nem tud megtenni, mivel az sajnos nem hordozható koncepció.

De ismétlem, kevés az esélye annak, hogy ez a szabadalom a közeljövőben megvalósul, ha egyáltalán megvalósul. Az iPad Prónak ki kell tűnnie az iPhone és a többi iPad közül, de fennáll a veszélye, hogy a macOS üzemmódra való visszalépés összezavarhatja a felhasználókat, hogy mire is való valójában a táblagép, és hogy hosszú távon milyen előnyökkel járhat.

forrás

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>