Fahéj, a karácsonyi szuperfűszer - miért egészséges? Netamin
Hazánkba a 15. században érkezett, és gyorsan beépült a nemesi konyha fűszerei közé. Az idő előrehaladtával egyre jobban megismertük a fahéj jótékony egészségügyi hatásait , és ma már számos tudományos kutatás is bizonyítja azon képességeit, melyekrő
Fahéj – Cinnamomum verum | A Természet Varázslatos Világa
-Fűszernövény-A ceyloni fahéjfa ágának szárított, külső rétegétől megtisztított kérgét nevezzük fahéjnak. A világ legősibb fűszerei közé tartozik, amelyet gyógyászati célokra is használnak. A fahéjról már olyan kínai írásokban is találhatók feljegyzé
RIZOTTÓ – rókagombával, húsgombóccal | Food&Wine
Fő fűszerei az őrölt kömény és a pirospaprika voltak. A rizottó olasz arborio rizsből készült és a hozzá használt száraz fehérbor egy Soave volt. A rizottóhoz előző napról maradt tyúkhúslevest használtam és tozmatinggal, kakukkfűvel, serpenyőben külö
A görög konyha - utazas.info
A Földközi-tenger szigetein, Kerkirán, Korfun, és Jón-tenger szigetein európai, legfőképpen az olasz ízek dominálnak, krétán , és cipruson az arab és észak afrikai fűszerezés jellemző, az Ázsiához közeli szigetekre pedig a török konyha volt nagy hatá
Egy kis fűszertörténelem - fűszerek és adók - Jogászvilág
A magyar konyha legjellemzőbb fűszerei a só, a bors, a paprika, a hagyma, a fokhagyma, de különösen az utóbbi évtizedekben jelentősen bővült fűszereink száma. Több mint száz fűszernek van magyar elnevezése is, ugyanakkor ezeknek alig felét-harmadát h
Arab konyha - Fűszeráruház - A világ fűszerei az Ön asztalára
Ebből a szempontból tehát egységesnek mondható az arab konyha. Húsokban a legkedveltebb a bárány, a birka, utána a csirke, a borjú, a tengerparton a hal, s mindenfelé kedvelt a zöldség.
Növények/L/Levendula – Wikikönyvek
A virágokat lehet kandírozni, néha sütemény dekorációként használják. A csokoládés desszertekhez különösen jól illik. Fekete és zöld teához is szokták keverni ízesítőként. Bár Franciaországban sokféleképpen felhasználják, nem tartozik a hagyományos f
Paradicsomos káposztaleves csülökkel | Tétova ínyenc
A káposzta fűszerei a csombor a kapor. Utóbbit mostanában frissen is lehet kapni egész évben. Csombort nyáron érdemes szárítva eltenni. Bár a zöldfűszerek többsége szárítva veszít értékéből, a csombor kivételt képez.
Terebess fűszerkalauz - Spanyol ízek
Terebess fűszerkalauz « vissza a Terebess Online nyitólapjára « vissza a Kertek és konyhák indexlapra. Spanyol ízek • Aceite de oliva olívaolaj Spanyolország a világ vezető olívaolaj gyártója, évi termelése megközelíti az egymillió tonnát, ami a Föld
konyha szerelem - cellin-art.hu
Konyha Mesefigurás Mintás Sport Szerelem Tájkép, városok, utazás Tea Tengerpart Vintage szalvéta Virágok Levendula Napraforgó Rózsa Tulipán Zene Karton Happy karton A/4 Mintás fotokarton Fotokarton 50x70 cm Fotokarton A4 ... Szegedi Fűszeres – A fűsz