Közönséges paprika – Wikipédia
A közönséges paprika vagy termesztett paprika egy közismert félcserjés évelő zöldség és fűszernövény, amely a Capsicum (paprika) nemzetségbe tartozik. Latin neve Capsicum annuum L. (capsis = „csípés”, annuum = „egynyári”), ami egyrészt a termése csíp
MAGYARORSZÁG / KONYHA
A hagyományos magyar konyha fő jellemzői az alábbiak: ... Kedvelt magyaros köret a tarhonya. A saláta jellemzően a húsételek kísérője, sós, ecetes lével készített savanyúság fejes salátából, uborkából, paradicsomból. Napjaink legelterjedtebb lepényfé
arab receptek | NOSALTY
Kategória: arab. 274 recept. Legnépszerűbb receptek: Egyszerű házi humusz, Ünnepi gazdag lencseleves, Falafel - eredeti arab, Gyros házi öntettel Lindytől, Falafel
[Alapismeretek] Gasztronómiai alapismeretek ...
A magyar konyha alapvető jellemzői: ... Tejfölből a magyaros főzési móddal dolgozó konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ, de a tejszín is jellegzetes ételízesítőnk. A tejföl jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízanyagaival.
Határozó kézikönyvek : Gombák
Gombák Határozó kézikönyvek A Határozó Kézikönyvek a természet megismerésében segítik az Olvasót. Ez a kötet a gombák országába vezet el. A gombák országából 3 törzset mutatunk be, és az egyes fajok osztály-, rend-, család-, nemzettségbesorolását is
A magyar konyha jellemzői - Marton János konyhai kalandozásai
A magyarosételeket az ízek, a fûszerek összhangja jellemzi. Az alap- és járulékos anyagok, valamint a fûszerek együttes ízhatást adnak. A magyar konyha azonban nem csak a fûszerezéssel, hanem az elkészítés különleges módjával is fokozza az ételek ízh
mak.hu - MÁK
Azételkészítés technológiájához és a prezentáció stílusához - a magyar kulináris hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása mellett - leginkább a Skandináv Konyha stílusa áll közel.
Femina.hu - Olyan, mint Te!
Női tartalmak és szolgáltatások egy helyen: frizurapróba, horoszkópok, jósprogramok, diéták, edzéstervek, receptek, szépségápolás, egészség ...
GASZTRONÓMIA, 2. fejezet
A MAGYAR KONYHA JELLEMZŐI "Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja a következőt, s mikor már az e
Magyarország - wyw.hu
Tartalom:Állami szervek, szervezetek Budapest Éghajlat, időjárás Egyházak, vallás Egykori uralkodók, királyok Élővilág, természetvédelem Falvak, települések Földrajzi pontok Hungarikumok Közlekedés Külföldön élő magyarok Kultúra Látnivalók, nevezetes